۱۳۸۸/۱۱/۰۴

یک طنز آموزنده

ملا نصرالدين هميشه اشتباه مي‌كرد  
ملا نصرالدين هر روز در بازار گدايي مي‌كرد و مردم با نيرنگي
٬ حماقت او را دست مي‌انداختند. دو سكه به او نشان مي‌دادند كه يكي شان طلا بود و يكي از نقره. اما ملا نصرالدين هميشه سكه نقره را انتخاب مي‌كرد. اين داستان در تمام منطقه پخش شد. هر روز گروهي زن و مرد مي‌آمدند و دو سكه به او نشان مي دادند و ملا نصرالدين هميشه سكه نقره را انتخاب مي‌كرد. تا اينكه مرد مهرباني از راه رسيد و از اينكه ملا نصرالدين را آنطور دست مي‌انداختند٬ ناراحت شد. در گوشه ميدان به سراغش رفت و گفت: هر وقت دو سكه به تو نشان دادند٬ سكه طلا را بردار. اينطوري هم پول بيشتري گيرت مي‌آيد و هم ديگر دستت نمي‌اندازند. ملا نصرالدين پاسخ داد: ظاهراً حق با شماست٬ اما اگر سكه طلا را بردارم٬ ديگر مردم به من پول نمي‌دهند تا ثابت كنند كه من احمق تر از آن‌هايم. شما نمي‌دانيد تا حالا با اين كلك چقدر پول گير آورده‌ام.   
  
 شرح حكايت 1 (دیدگاه بازاریابی استراتژیک) 
ملا نصرالدين با بهره‌گيري از استراتژي تركيبي بازاريابي، قيمت كم‌تر و ترويج، كسب و كار «گدايي» خود را رونق مي‌بخشد. او از يك طرف هزينه كمتري به مردم تحميل مي‌كند و از طرف ديگر مردم را تشويق مي‌كند كه به او پول بدهند .
«اگر كاري كه مي كني
٬ هوشمندانه باشد٬ هيچ اشكالي ندارد كه تو را احمق بدانند.» 
 
 
شرح حکایت 2 (دیدگاه سیستمی اجتماعی) 
ملا نصرالدین درک درستی از باورهای اجتماعی مردم داشته است. او به خوبی می دانسته که گداها از نظر مردم آدم های احمقی هستند. او می دانسته که مردم، گدایی 
یعنی از دست رنج دیگران نان خوردن را دوست ندارند و تحقیر می کنند. در واقع ملانصرالدین با تایید باور مردم به شیوه خود، فرصت دریافت پولی را بدست می آورده است. 
«اگر بتوانی باورهای مردم را تایید کنی آنها احتمالا به تو کمک خواهند کرد.. »
   
شرح حکایت
 3 (دیدگاه حکومت ماکیاولی) 
ملا نصرالدین درک درستی از نادانی های
  مردم داشته است. او به خوبی می دانسته هنگامی که از دو سکه طلا و نقره مردم ، شما نقره را بر می دارید آنها احساس میکنند که طلا را به آنها بخشیده اید! و مدتی طول خواهد کشید تا بفهمند که سکه طلا هم از اول مال خودشان بوده است .و این زمان به اندازه آگاهی و درک مردم میتواند کوتاه شود. هرچه مردم نا آگاهتر بمانند زمان درک این نکته که ثروت خودشان به خودشان هدیه شده طولانیتر خواهد بود. در واقع ملانصرالدین با درک میزان جهل مردم به شیوه خود، فرصت دریافت پولی را بدست می آورده است. 
«اگر بتوانی ضعفهای مردم را بفهمی میتوانی سر آنها کلاه بگذاری ! و آنها هم مدتی لذت خواهند برد!. »

۳ نظر:

میرباقری گفت...

سلام دوست !
خیلی لطف کردی تشریف آوردی . خوشحال شدم .

میرباقری گفت...

آی گفتید ...
ملا نصر الدین و ظرافتهایی که داشته همیشه منو به حیرت وا می داره . اما مطالبی که توی پست شما خوندم تازگی داشتند و تا حالا نشنیده بودم . دستتون درست .

احرار گفت...

سلام بزرگوار

سلامت باشیدو پر انرژی

حکایت جالبی بود بهره بردم.

ارتباط دادن به:
دیدگاه بازاریابی استراتژیک،
دیدگاه سیستمی اجتماعی،
دیدگاه حکومت ماکیاولی

واقعا آموزنده بود .دست مریزاد.

در پناه ایزدمنان موفق باشیدو پرتوان